Top Ad unit 728 × 90

Öğretmen Ataması 6 Şubat'ta Yapılacak...

6 ŞUBAT 2015 ÖĞRETMEN ATAMASI...

Milli Eğitim Bakanlığı 6 şubatta 15 bin öğretmen ataması yapacak...

Tüm öğretmen adaylarının gözü bu haberde. 2014-20145 eğitim öğretim yılı için ek atamada Milli Eğitim Bakanlığı farklı branşlardan 15 bin öğretmen ataması yapacak. Atamalar 6 Şubat 2015 Cuma günü yapılacak. Peki hangi branşlardan kaç öğretmen ataması yapılacak... İşte detaylar...

6 Şubatta yapılacak olan öğretmen ataması ile ilgili olarak hangi branştan ne kadar öğretmen atanacağı henüz belli değil. Atanacak branş sayıları önümüzdeki hafta belli olacaktır.

2015 YILI 15 BİN ÖĞRETMEN ATAMASI KONTENJANLAR
Henüz kadrolar belli değil...
Şubat atamasında kadrolar belli olunca buradan duyuracağız...

Atama ile ilgili olarak,

"Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjan"
Hamza Aydoğdu, "108 alana atama yaptığımız zaman öncelikle ihtiyaca göre atama yapmamız gerekiyor. Mesela tarih öğretmenleri '14 bin bekleyen var. Buna göre bize kontenjan verin' diyorlar. Bekleyenlere göre değil ihtiyaca göre kontenjanı belirlememiz gerekiyor" diye konuştu.

Tarih branşından örnek veren Aydoğdu, bu branşta 14 bin 288 adayın beklediğini ancak ihtiyacın bin kişi olduğunu söyledi. Kontenjanın da ihtiyaca göre belirlendiğini kaydeden Aydoğdu, "Yüzde yüz kontenjan da ayırsanız bu arkadaşlarımız tatmin olmayabilir" dedi.

Aydoğdu, Türkçe, matematik, İngilizce, din kültürü ve ahlak bilgisi, fen ve sosyal bilimler derslerinden TEOG ile edebiyat, tarih, coğrafya, felsefe, matematik, fizik, kimya ve biyoloji derslerinden LYS'ye yönelik branşlara kontenjanın yüzde 58'ini ayırdıklarını bildirdi.
Öğretmen Ataması 6 Şubat'ta Yapılacak... Reviewed by Haberler4 on 1/26/2015 Rating: 5
All Rights Reserved by Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Share by Star Tuan

Biểu mẫu liên hệ

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.