Top Ad unit 728 × 90

Erken Seçim Ne Zaman Yapılacak?

erken-secim
ERKEN SEÇİM TARİHİ BELLİ OLDU...

Türkiye erken seçime gidiyor. Peki erken seçim ne zaman yapılacak, erken seçim hangi gün? İşte erken seçim tarihi...

YSK tarafından merakla beklenen erken seçim tarihi açıklandı. YSK Başkanı Sadi Güven, seçim tarihini açıkladı. Erken seçim, 1 kasım 2015 tarihinde yapılacak...

1 kasım'da vatandaş sandık başına gidecek, Türkiye bir yılda ikinci kes seçim yapacak...

ERKEN SEÇİM 1 KASIM 2015 PAZAR GÜNÜ YAPILACAK...

7 Haziran seçimlerinin sonrasında birinci parti çıkan AK Parti hükümeti kurmakla görevlendirilmiş, 45 gün süre içerisinde bir koalisyon hükümeti kurulamadığı için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, meclis başkanı ile görüşmüş ve erken seçim haberini vermişti.

Şimdi ne olacak?
1 Kasım 2015 Pazar günü yapılacak olan erken seçime kadar geçici seçim hükümeti kurulacak, Geçici seçim hükümetin Başbakan'ı Ahmet Davutoğlu olacak. Bakanlıklar'da partiler arasında dağılacak.
Bugün Başbakanlık'tan yapılan açıklamaya göre,
Başbakan hariç AK Parti'ye 11, CHP'ye 5, MHP ve HDP’ye 3’er bakanlık düşüyor.

YÜKSEK SEÇİM KURULU ERKEN SEÇİM DUYURUSU...
Yüksek Seçim Kurulu(YSK) yaptığı açıklamada, "YSK kış mevsimimin yaklaşmasını da göz önüne alarak Anayasa hükümlerine dayanarak, 26. Dönem milletvekili genel seçimlerinin 1 Kasım 2015 Pazar günü yapılmasına karar vermiştir" dedi." denildi.

ERKEN SEÇİM NEDİR?
Hükümetin kurulamaması yada herhangi bir şekilde Anayasa’da öngörülen 4 yıllık seçim dönemi dolmadan yapılan seçimdir. Erken seçim, Meclis’in bu yönde bir karar alması veya Anayasa gereği Cumhurbaşkanı’nın kendisine tanınan seçimlerin yenilenmesini isteme yetkisini kullanması üzerine yapılır.

erken secim ne zaman, erken secim nedir, erken secim tarihi, erken secim hangi gun, erken secime kac gun var, secim ne zaman, seçimler ne zaman, 1 kasım 2015 erken seçim haberleri
Erken Seçim Ne Zaman Yapılacak? Reviewed by Haberler4 on 8/26/2015 Rating: 5
All Rights Reserved by Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Share by Star Tuan

Biểu mẫu liên hệ

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.