Top Ad unit 728 × 90

Mursi'ye İdam Kararı Çıktı, Mursi İdam mı Edilecek?

mursi
MURSİ İDAM EDİLECEK Mİ?

Mısır'da tutuklu bulunan Mısır Eski Cumhurbaşkanı Mursi'ye mahkemeden İdam kararı çıktı. Mahkemenin verdiği idam kararı ile Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi Mursi ile Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf Karadavi olmak üzere 106 kişi idam edilecek.

Mursi Neden Yargılanıyor?
Mursi Neden İdam Edilecek?
Mursi'ye, "casusluk" ve "hapishaneler baskını" davaları nedeni ile mahkemeden idam kararı çıktı. Mahkeme'nin kesin kararı 2 Haziran 2015 tarihinde açıklanacak.

Vadi'n-Natrun Hapishanesi Olayı Nedir?
Mursi ve diğer tutuklu sanıklar, 25 Ocak 2011'de Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in devrilmesiyle sonuçlanan halk ayaklanmasında, "11 hapishane ve karakola saldırarak, 3 subayı kaçırmakla" suçlanıyor.

Casusluk Olayı Nedir?
Casusluk Davası"nda ise devrimin ardından Cumhurbaşkanı seçilen Mursi ve 34 kişi, "Devletin çıkarlarına zarar vermek amacıyla Hamas, Lübnan'daki Hizbullah örgütü, İran Devrim Muhafızları'yla suç amaçlı iş birliği ve casusluk yaptıkları" öne sürülüyor.

Muhammed Mursi Kimdir?
Hakkında Mısır Mahkemesinde idam kararı çıkan Mısır Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi kimdir, biyografisi...

Mısır'ın seçimle ilk defa başa gelen, devrik 5. cumhurbaşkanı olan siyasetçi. 3 Temmuz 2013 tarihinde Mısır Silahlı Kuvvetlerinin askeri darbe yapması sonucu devrildi.

Muhammed Mursi, 8 Ağustos 1951 tarihinde doğdu. Mühendislik lisansını Kahire Üniversitesi'nde aldıktan sonra, Mühendislik doktorasını Güney Kaliforniya Üniversitesi'nde tamamlamıştır. Daha sonra Northridge Kaliforniya Eyalet Üniversitesi'nde yardımcı doçent oldu. Eğitimini tamamladıktan sonra eğitim vermek için ülkesine dönen Mursi, Mısır'daki Zagazig Üniversitesi'ne geldi.

Daha sonra siyasete atılan Mursi, Müslüman Kardeşler hareketi içerisinde yer aldı. Mursi 2000 ve 2005 yılları arasında milletvekili oldu. Müslüman Kardeşler'in yasal olarak seçime katılmaları mümkün olmadığından parlamentoya bağımsız siyasetçi olarak girdi. Tam 5 yıl Mısır Halk Meclisi üyeliği yaptı. 2011 Mısır Devrimi'ne muhalif bir lider olarak destek verdi ve 30 Nisan 2011 tarihinde Müslüman Kardeşler'in kurduğu, Özgürlük ve Adalet Partisi'nin başkanı seçildi.

2012 Mısır cumhurbaşkanlığı seçimleri'nde Müslüman Kardeşler'in aday gösterdiği Hayrat Şatır'ın adaylığı düşünce, yerine Muhammed Mursi seçildi. Yoğun seçim kampanyası yürüttü. İlk turda %25.5 oy aldı ve ikinci tura girmeye hak kazandı. İkinci turda da %51.73 oy alarak, 5. cumhurbaşkanı oldu.

2012–13 Mısır protestoları adıyla bilinen, 3 Temmuz 2013 tarihinde yapılan büyük gösteriler sonucu Mısır ordusu askeri bir müdahale ile yönetime el koydu ve Mursi tutuklandı.
Mursi'ye İdam Kararı Çıktı, Mursi İdam mı Edilecek? Reviewed by Haberler4 on 5/16/2015 Rating: 5
All Rights Reserved by Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Share by Star Tuan

Biểu mẫu liên hệ

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.