Top Ad unit 728 × 90

2015 KPSS Başvuruları Yarın Başlıyor 6-21 mayıs 2015

2015-KPSS
2015 KPSS BAŞVURULARI (6 MAYIS-21 MAYIS)

Kamu Personeli Seçme Sınavı(KPSS) başvuruları yarın başlıyor. 6 Mayıs Çarşamba günü başlayacak olan KPSS başvuruları 21 Mayıs 2015 Perşembe günü son bulacak... İşte KPSS Lisans başvurusu ile ilgili tüm detaylar, 2015 KPSS sınav tarihi...

KPSS BAŞVURU TARİHİ: 6-21 MAYIS 2015
KPSS TARİHİ: 4-5 TEMMUZ 2015
ÖABT SINAVI TARİHİ: 12 TEMMUZ 2015

Kamu Personeli yani devlet memurluğu için lisans mezunlarının ve öğretmen adaylarının gireceği KPSS için başvuruları yarın başlıyor. Sınav başvuruları 6 mayıs 21 mayıs arasında yapılabilecek. KPSS sınav başvuruları ÖSYM merkezleri ve internet sitesinden yapılabilecek. Peki KPSS başvuru ücretleri ne kadar?haberler4.blogspot.com

2015 KPSS OTURUM ÜCRETİ: 50 TL( Her oturum için)

Adaylar sınav ücretini Adı Soyadı ve Tc Kimlik Numarası ile birlikte Oturum başına belirlenen ücret kadar
aşağıdaki bankalara yatırabilirler...

2015 KPSS SINAV ÜCRETİ YATIRILACAK BANKALAR:
  • T.C. Ziraat Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • T. Halk Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • Akbankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
  • Kuveyt Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den
  • başvuran adaylar hariç)
  • Türk Ekonomi Bankasının tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı
  • DenizBankın tüm şubeleri ve İnternet bankacılığı (KKTC’den başvuran adaylar hariç)
  • Tüm PTT İş Yerleri (KKTC’den başvuracak adaylar ASPOS-Gazi Magusa)
  • **Sınav/yerleştirme ücreti ÖSYM’nin İnternet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi
  • kartı /banka kartı ile de yatırılabilecektir.
2015 KPSS KILAVUZU: 2015 KPSS Kılavuzu İNDİR >>>

2015 KPSS BAŞVURU İŞLEMLERİ:
BAŞVURU KOŞULLARI
Sınava, lisans programlarından mezun olanlar ile sınava başvuru sırasında mezun durumda olmayan ancak sınavın geçerlik süresi (iki yıl) içinde lisans düzeyinde mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecektir. Koşullardan herhangi birine durumunun uymadığı tespit edilen adaylar, KPSS’ye alınmış olsalar bile bu sınav sonucu ile elde ettikleri hiçbir haktan yararlandırılmazlar.

BAŞVURU İŞLEMLERİ
Sınava girmek isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvuru süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinden ulaşabilirler. Kılavuz dağıtımı ve satışı yapılmayacaktır. Başvurular elektronik ortamda alınacaktır. Başvuru Merkezlerinin adresleri başvuru tarihlerinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr İnternet adresinde yer alacaktır. Başvurudan önce adayların sınav ücretini yatırmaları
gerekmektedir.
Sınav ücretinin yatırılması:
Adaylar, sınav ücretini başvurudan önce ilgili banka şubelerine yatıracaklardır.
Adayların, sınav ücretini yatırmaları için kılavuzun arka sayfasında belirtilen banka şubelerinden birine gidip sınavın adı, T.C. Kimlik /Y.U. Numarası, adı ve soyadı bilgilerini vermeleri yeterli olacaktır. Uyruğu T.C. olmayan adaylar Y.U. Numaralarını T.C. Kimlik Numarası olarak kullanacaklardır. Adaylar, sınav ücretinin yatırıldığını gösteren banka dekontunu almayı unutmamalıdır. Bireysel olarak İnternet aracılığıyla başvuru  yapacak adaylar için de sınav ücretinin yatırılması ile ilgili kural aynen geçerlidir.
Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden İnternet aracılığıyla veya kredi kartı/banka kartı ile sınav ücretini yatırabilirler.
DİKKAT: Sınav ücretini bankaya yatırmış olmak başvuru için yeterli değildir. Ücret yatı rıldıktan sonra bu
kılavuzda belirtildiği şekilde başvurunun tamamlanması gerekmektedir. Başvurular aşağıda belirtildiği şekilde yapılacaktır:
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylarile 
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıt lı olan adaylardan sistemde geçerli bir fotoğrafı olmayanlar ve/veya eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olanlar
başvurularını herhangi başvuru merkezinden yapacaklardır.

Eğitim bilgileri alanında yapılacak tüm bilgi girişleri resmî belgeye dayalı olduğundan ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (ais) ilk kez kayıt olacak adaylar ile ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan eğitim bilgilerinde eksiklik/değişiklik olan ların, eğitim bilgilerini gösterir resmî belgelerinin onaylı bir örneğin i yanlarında bulundurmaları ve başvuru merkezi görevlisine teslim etmeleri gerekmektedir.
  • ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde (ais) kayıtlı olan adaylardan; geçerli bir fotoğrafı olanlar ile eğitim bilgilerinde herhangi bir değişiklik bulunmayanlar,haberler4.blogspot.com
başvurularını bireysel olarak İnternet aracılığıyla (https://ais.osym.gov.tr ) veya diledikleri bir başvuru merkezinden yapacaklardır.

Geçerli fotoğraf: Son 30 ay içerisinde ÖSYM tarafından yapılan bir sınava bir başvuru merkezi aracılığıyla başvuru yapmış ve başvuru aşamasında fotoğrafı başvuru merkezi görevlisi tarafından çekilerek Merkezimiz kayıtlarına alınmış adaylar ile son 30 ay içerisinde herhangi bir nedenle bir başvuru merkezinden fotoğraf güncellemesi gerçekleştirme iş adayların Merkezimiz kayıtlarındaki fotoğrafı geçerli fotoğraftır.

2015 KPSS SINAV OTURUMLARI
4 Temmuz 2015 Cumartesi Sabah 09.30
Genel Yetenek  Sınavı (60 Soru)
Genel Kültür Sınavı (60 Soru)

4 Temmuz 2015 Cumartesi Öğleden Sonra 14.00
Eğitim Bilimler Sınavı (80 Soru)

5 Temmuz 2015 Pazar Sabah 09.30
Hukuk (30 Soru)
İktisat (30 Soru)
İşletme (30 Soru)
Maliye (30 Soru)
Muhasebe (30 Soru)

5 Temmuz 2015 Pazar Öğleden Sonra 14.00
Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkisi (30 Soru)
Ekonometri (30 Soru)
İstatistik (30 Soru)
Kamu Yönetimi (30 Soru)
Uluslararası İlişkiler (30 Soru)

12 Temmuz 2015 Pazar Sabah 09.30
Öğretmenlik alanbilgisi Testi (ÖABT)
Alan Bilgisi Testi (40 Soru)
Alan Eğitimi Testi (10 Soru)

ÖSYM'nin resmi sitesi www.osym.gov.tr adresinden yaptığı KPSS ile ilgili duyuru...

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik, 2015 Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT): Başvurular

2015 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS), A Grubu ve Öğretmenlik kadroları için 4-5 Temmuz 2015 tarihlerinde; Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT), 12 Temmuz 2015 tarihinde yapılacaktır.

2015-KPSS sonuçları B Grubu Kadrolar için kullanılmayacaktır. Bu nedenle 2015-KPSS’ye sadece A Grubu ve Öğretmenlik Kadrolarına atanmak isteyen lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar gireceklerdir.

Sınava başvuru işlemleri, 6 Mayıs 2015 başlayacak, 21 Mayıs 2015 tarihinde sona erecektir. Başvurular, başvuru merkezlerince yürütülecektir. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinde yayımlanacaktır. Sınava katılmak isteyen adaylar, Kılavuz ile Aday Başvuru Formuna, başvurma süresi içinde ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr  internet adresinden ulaşacaklardır. Kılavuzda başvurma, sınav, değerlendirme ve yerleştirme ile ilgili ayrıntılı bilgiler yer almaktadır. Sınava başvuracak adayların bu kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Yurtdışındaki yükseköğretim kurumlarından alınmış diplomaların denklik işlemlerinde uyulacak usul ve esasları belirleyen 6 Kasım 2010 tarih ve 27751 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan “Yurtdışı Yükseköğretim Diplomaları Denklik Yönetmeliği” ile Yükseköğretim Genel Kurulunun 01.03.2013 tarihli kararı uyarınca, yurt dışında alınan diplomaların denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına Öğretmenlik Meslek Bilgisi alanında başvuran adaylardan, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığınca haklarında sınava girme kararı alınanların KPSS Eğitim Bilimleri Sınavına girmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların da 2015-KPSS’ye kılavuzdaki kurallara uygun olarak başvuru yapmaları gerekmektedir.

Adaylara ve kamuoyuna duyurulur.

2015 KPSS Başvuruları Yarın Başlıyor 6-21 mayıs 2015 Reviewed by Haberler4 on 5/05/2015 Rating: 5
All Rights Reserved by Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Share by Star Tuan

Biểu mẫu liên hệ

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.