Top Ad unit 728 × 90

2015 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Nedir, Kadir Gecesi Önemi

kadir-gecesi
2015 KADİR GECESİ NE ZAMAN HANGİ GÜN?

2015 yılı Ramazan ayında olduğumuz şu günlerde Ramazan Ayının en önemli günlerinden Kadir Gecesine az bir zaman kaldı. Bin yıldan daha hayırlı gece olarak bilinen Kadir Gecesi'nin ne zaman olduğunu merak edenler için 2015 Kadir Gecesi ne zaman, hangi gün, Kadir Gecesinin önemi ile ilgili yazımızı sizler için derledik... İşte 2015 Kadir Gecesi...

Kadir Gecesi, İslam inancına göre Kur'an'ın, Allah tarafından Cebrail aracılığıyla Muhammed'e vahyedilmeye başlandığı gecedir. Bu nedenledir ki Kadir Gecesi Müslümanlar için çok önemlidir. Kadir, 'azamet' ve 'şeref' demektir.

Kadir Gecesi Ne Zaman? 2015 Kadir Gecesi Hangi Gün? Kadir Gecesi'nin hangi gece olduğu kesin olarak bilinmemektedir. Kadir Gecesi, Ramazan ayınının 27. gecesi olarak bilinir. Kadir Gecesi ile ilgili Perygamberimiz Hz. Muhammed, "Siz Kadir gecesini Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir .

2015 yılında Kadir Gecesi 13 Temmuz 2015 Pazartesiyi 14 Temmuz 2015 Salı gününe bağlanan geceye denk geliyor...

2015 KADİR GECESİ: 13 TEMMUZ 2015 -14 TEMMUZ 2015

2015 Kadir Gecesi Mesajları için TIKLA

Kur'an'da Kadir Gecesi:
Kadir Gecesi, Müslümanlara göre çok hayırlı ve mübarek bir gecedir. Kur'ân'da şöyle tanımlanmıştır:

"Şüphesiz ki Biz Kuran'ı Kadir gecesinde indirdik. (Ey Resulüm!)Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler de inerler.O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir." (Kadir Suresi)

KADİR SURESİ
Biz onu (Kur'an'ı) Kadir Gecesi'nde indirdik. Kadir Gecesi'nin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir Gecesi, bin aydan daha hayırlıdır. O gecede, Rabb'lerinin izniyle melekler ve Ruh (Cebrail), her iş için iner dururlar. O gece, esenlik doludur. Ta fecrin doğuşuna kadar. (Kadir, 1/5)

KADİR GECESİ HADİS-İ ŞERİF
Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm)'e ümmetinin ömrü gösterilmiş. Resûlullah (aleyhisselâtu vesselâm), önceki ümmetlerin ömrüne nispetle kısa olduğu için, amelde onların uzun ömürde işlediklerine yetişemezler diye bu ömrü kısa bulmuş. Bunun üzerine Cenab-ı Hak bin aydan hayırlı olan Kadir Gecesi'ni vermiştir. Muvatta, İ'tikaf 15, (1, 321).
2015 Kadir Gecesi Ne Zaman? Kadir Gecesi Nedir, Kadir Gecesi Önemi Reviewed by Haberler4 on 7/07/2015 Rating: 5
All Rights Reserved by Haberler, Güncel Haberler, Son Dakika Haberleri © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Share by Star Tuan

Biểu mẫu liên hệ

Ad

E-posta *

Mesaj *

Blogger tarafından desteklenmektedir.